Blogs
Vezelrijke lunchsalade

Ingrediënten:
Voor de salade
- 50 gram quinoa
- 100 gram bruine linzen (evt. uit glas) of 1 gekookt ei
- 1 kleine wortel, geraspt
- ¼ komkommer, gesneden in plakjes
- 5 gedroogde abrikozen
- Water
- Handje groene aspergetips
- Handje (baby)spinazie
- Extra vierge olijfolie
- ½ theelepel lijnzaad
- ½ theelepel hennepzaad
- ½ avocado
Voor de dressing
- 1 theelepel tahin (sesampasta) zonder zout
- 1 eetlepel tamari
- 1 theelepel citroensap
Bereidingswijze
- Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing.
- Gebruik je linzen uit glas? Laat deze dan uitlekken of kook de linzen volgens de verpakking.
- Rasp de wortel fijn en snijd de komkommer in plakjes.
- Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat deze even wellen in een glas water.
- Gril de groene aspergetips op een grill totdat deze grillstrepen vertoont.
- Verdeel de spinazie over een bord en besprenkel met een scheutje olijfolie.
- Meng de quinoa, bruine linzen, wortel, komkommer en abrikozen erover.
- Verdeel de lijn- en hennepzaad erover.
- Serveer de avocado en aspergetips erbovenop (en evt. het gekookte ei).
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar met een vork en besprenkel de dressing over de salade.
Eet smakelijk!
Thema's
- Gezondheid (86)
- Glerups (3)
- Nieuws (9)
- Ontspanning (15)
- Verzorging (7)
- Voeding (26)
- Wonen (4)