€ 14,99
Productinformatie
It's Amazing Biologische Kokosbloesemsuiker 1200 gram
Kokosbloesemsuiker wordt geproduceerd van het zoete waterige voedzame sap dat uit de kokosbloesemknoppen sijpelt.
Na enige verdamping blijft de bloesemsuiker over die een belangrijke bron vormt van vitaminen en mineralen.
Kokosbloesemsuiker geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken en gerechten.
Kokosbloesemsuiker lost ook goed op in dranken zoals thee en koffie.
Ingredienten
100% puur, ongeraffineerde biologische kokosbloesemsuiker
Allergenen
Gluten : kan sporen bevatten
Natuurlijke suiker uit biologische kokosbloesems
Kokosbloesemsuiker of Gula Java is een natuurlijke zoetstof uit de nectar van kokospalmbloesems.
Het kokosnectarsap is zoet en aromatisch. Het zoete sap wordt langdurig boven een zacht houtvuur omgevormd tot een heerlijke, ongeraffineerde suiker. De harde blokken worden verpulverd tot zachte en korrelige palmsuiker.
Zuivere kokossuiker, niet gemengd met geraffineerde suiker
De kokosbloesemsuiker is niet gemengd met geraffineerde witte suiker of met geraffineerde maltose. Het is een zuiver en puur product. Deze kokosbloesemsuiker heeft ook geen raffinage, centrifugering of bleekproces ondergaan.
Zoete smaak van kokosbloesemsuiker
Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een zoete smaak die wat lijkt op de smaak van ongeraffineerde, ruwe rietsuiker. Het heeft dezelfde zoetkracht als gewone kristalsuiker. Hierdoor kan je kokosbloesemsuiker als 1 op 1 alternatief voor gewone suiker gebruiken.
Waarom gebruik je kokosbloesemsuiker?
Kokosbloesemsuiker is een puur en ongeraffineerd product, dus beter voor je gezondheid. Kokosbloesemsuiker is daarnaast ook de meest duurzame suiker volgens de FAO. Dit omdat een kokospalmplantage per oppervlakte meer suiker levert dan een rietsuikerplantage of een suikerbietenveld en dit met minder middelen.
Hoe kokosbloesemsuiker gebruiken?
Kokosbloesemsuiker heeft een lage smelttemperatuur en een hoge verbrandingstemperatuur. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in warme bereidingen en in snoepgoed. Het mengt bovendien zeer goed met vloeistoffen en met deeg en is dus ook perfect om mee te bakken. Kokosbloesemsuiker of Gula Java is een prima alternatief voor gewone rietsuiker, bietsuiker, agavesiroop, ahornsiroop of appeldiksap. Vervang de suikersoort die je normaal gebruikt door evenveel kokosbloesemsuiker in je gerechten. De zoetkracht is gelijk.
Kokosbloesemsuiker gebruiken
De zoete kokosbloesemsuiker is heerlijk in desserts en gebak met chocolade en warme specerijen. Ook over pannenkoeken en wafels is kokosbloesemsuiker een echte aanrader. Je kan deze suiker ook gebruiken in hartige gerechten zoals bij vis, kip en curry's.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kJ / Kcal | 1640 kJ / 385 kcal |
Vet | 0 g |
-Waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 92.4 g |
-Waarvan suikers | 87 g |
Eiwit | 1.9 g |
Natrium / Zout: | 0.43 mg |