Glerups

Wij zijn de eerste winkel in Nederland die Glerups ontdekte. Na het bezoek van Nanny en Ove Glerups aan onze winkel ruim 12 jaar geleden, zijn wij een officieel verkooppunt van "A/S Glerups.dk" geworden. In onze winkel hebben we alle modellen, kleuren en maten, we hebben de grootste voorraad van Nederland dus er is altijd volop keuze!

Afgelopen mei 2018 zijn we weer op bezoek geweest en hebben we de Glerups familie weer mogen ontmoeten en zijn we in de fabriek geweest.

Direct naar de Glerups vilten sloffen

De historie van de Glerups pantoffels

Nanny Glerup is de oprichtster van glerups.dk. Het begon in 1993 als een hobby. Ze maakte van de wol van haar eigen Gotland schapen vilten laarsjes van natuurlijk grijze wol. Tot op de dag van vandaag ontwerpt ze nieuwe modellen. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van zoon Jesper Glerup. Wij zijn meerdere keren op bezoek geweest bij Glerups en hebben zelf een cursus vilten van Nanny Glerup gehad...

De "Einstein" in viltproductie

Naast het ontwerpen heeft ze ook een nieuwe productie techniek ontwikkeld om vilten pantoffels te produceren. In het begin kon Nanny slechts 2 paar per dag maken want het was erg zwaar werk. Sinds het begin heeft ze samen met haar man Ove veel ontwikkelingen doorgevoerd om het productieproces te verbeteren zodat de steeds groeiende vraag bij te houden.

Oorsprong van de Glerups wol

De wol voor de Glerups vilten sloffen komt tegenwoordig (door de als maar groeiende vraag) van geselecteerde schapenboeren uit Nieuw Zeeland.

 

Onze Vilten sloffen van Glerups

10 Artikel(en)

per pagina

10 Artikel(en)

per pagina