Donegal-Socks

Donegal-Socks uit Ierland
Kleurrijke sokken van prachtige natuurlijke wol voor ultiem comfort. Donegal-Socks is het unieke product van een derde generatie familiebedrijf uit Ierland, die op tradionele wijze wollen sokken vervaardigd van duurzame kwaliteit. Donegal-Socks is een begrip in Ierland en veroveren nu ook Nederland!
Wie ze ervaren heeft wil echt nooit meer anders.

Donegal-Socks is een familiebedrijf, gesitueerd in het pittoreske plaatsje Glenties (Engels) / Na Gleannta (Iers) aan de Noordwest kust van Ierland, omgeven door de Bluestack Mountains. Het plaatsje Glenties staat synoniem voor vele honderden jaren productie van breiwerk, zoals bijvoorbeeld sokken.

Tegenwoordig zijn bijna alle tradionele vaardigheden verdwenen. Hoewel de huidige familie Breslin, inmiddels de derde generatie van een familiebedrijf, trachten de ambachtelijke vaardigheden van hun voorouders vast te houden en door te gaan met de productie van Donegal-Socks voor de eigen markt en de export.

De ruige patronen van bergen en veengrond smelten samen met tinten van de wilde zee en blauwe lucht in het kleurige patroon van breiwerk, precies zoals Donegal’s Ierland is.

20 Artikel(en)

per pagina

20 Artikel(en)

per pagina